Založ si blog

Strach z Fica

Aj keď je v niektorých aspektoch opodstatnený strach z Fica, prípadne z iných politikov, ktorí boli v predchádzajúcich vládach, nesmie sa to prejavovať tak, že sa deformuje štát, len aby sa neželaní nedostali k moci. Najmä v oblasti legislatívy, Ústavy, súdov, prehliadania priestupkov a zločinov médiami, politikmi a inými osobnosťami. Lebo týmto nastolí trend, ktorý bude ťažké zbúrať.

Keďže v každých voľbách víťazí polovica národa, je jasné, že tá druhá bude nespokojná. Politické zjednotenie je zložité v akomkoľvek demokratickom štáte, nie iba na Slovensku. Ale pri ignorácii nesprávneho konania subjektov, ktoré tu polovica voličov chce, len aby tu nebol nechcený politický subjekt, nezabúdajme na to, že je to nebezpečný prístup občanov k politickej moci. Ak potom neželaný subjekt upozorní na niečo zlé, tak to odignorujeme? A keď sa po čase želaní politici stanú neželanými, tak tiež ich vážne pripomienky odignorujeme?

Vždy bude nesúhlas skupín občanov s aktuálnou vládou, vždy bude niekto, kto ju v budúcej vláde nebude chcieť. A stane sa to aj po najbližších voľbách. No ak budeme legitimizovať činy predstaviteľov, ktorých chceme, len aby sa k moci nedostali tí, ktorých nechceme, zničíme štátnosť a demokraciu a je otázkou času, kedy si dovolia zakročiť aj voči občanom. Že to bez problémov vládna moc dokázala, sme videli posledné tri roky.

Tak sa potom nečudujte, keď budete niečo riešiť, prelustrujú vašu politickú orientáciu a váš prípad odignorujú alebo vyriešia vo váš neprospech, lebo ste v opozícii k aktuálnej moci. A keďže takto konajú súčasní najvyšší predstavitelia a osobnosti pri oveľa väčších kauzách (sudkyňa a novinárka je špičkou mnohých deviácií), prečo by mali postupovať voči obyčajnému občanovi inak…

Nevoľme proti niekomu, voľme program a politické osobnosti. Aj keď sa zdá, že sa nikto nedá voliť…

PS: Neverme, že pekne oblečený a zmierlivo hovoriaci politik bez expresívnych slov a revolučného naladenia má slušné, občianske a nesebecké úmysly. A nezabudnime, že aj ten najhorší politik, čo sa dostane k moci, spraví iba to, čo mu dovolíme spraviť. Ja sa skôr bojím, že každému politikovi dovolíme všetko.

*

*

*

*

*

*

*

Skutočná zmena školstva = skutočná zmena spoločnosti = skutočná zmena politiky.

*

Zdieľajte…

*

O AUTOROVI TEXTU: PhDr. Ján Papuga, PhD. * pedagóg, spisovateľ, aktivista, člen politickej strany Život – NS za rezort školstva, zakladateľ pedagogickej koncepcie Konštruktívna školoveda – hľadanie strednej cesty * Bratislava-Rača, Bernolákovo * KONTAKTY: janpapuga@gmail.com  * FB: Ján Papuga * FB: Ján Papuga Život – NS, školstvo * IG: Ján Papuga * FB skupina: Spoločenstvo slovenčinárov, priateľov školy a vyučovania * FB skupina: Školoveda * Blog Pravda: janpapuga.blog.pravda.sk * Youtube: Ján Papuga * www . janpapuga . sk * AKTIVAČNÁ VÝZVA: Šírte tento text, aby sa zo slov stali činy. Zdieľajte ho, je verejný, netreba môj súhlas. Sprostredkujte môj text ľuďom, čo nechodia na internet. Posielajte ho politikom, stranám, ministrom, inštitúciám,  médiám. Ak sa s textom stotožňujete, je potrebné, aby sa dostal do povedomia. Aj takto sa menia veci. V prípade, že chcete poznať moju koncepciu a chcete konštruktívne, vecne a odborne komunikovať s inými ľuďmi, pridajte sa do FB skupiny Školoveda alebo mi napíšte na uvedené kontakty. * DISKUSIA NA BLOGU: Odpovede na komentáre k tomuto blogu na tejto platforme nezverejňujem, nesledujem, nevyjadrujem sa k nim aj z dôvodu, že autori komentárov majú neraz anonymné ID a môžu byť medzi nimi provokatéri, čo nechcú alebo nevedia pochopiť môj text a neraz prechádzajú k osobným invektívam pod neidentifikovateľným menom. S takýmito ľuďmi nemám dôvod diskutovať, resp. sa s nimi diskutovať nedá. V PRÍPADE, ŽE MÁTE ZÁUJEM O KONŠTRUKTÍVNU PRIPOMIENKU A MOJU REAKCIU NA ŇU, NEVÁHAJTE SA SO MNOU SPOJIŤ PROSTREDNÍCTVOM UVEDENÝCH KONTAKTOV. Odborná, slušná a zmysluplná diskusia vie zmeniť mnohé veci. Osobné invektívy a vulgárne vyjadrovanie ignorujem a blokujem. Akémukoľvek neanonymnému podnetu a konštruktívnej kritike či spätnej väzbe sa poteším a určite odpoviem, ak mi napíšete súkromnú správu. Ak sa nechcete verejne vyjadriť, pokojne sa mi ozvite prostredníctvom uvedených kontaktov. Aj v prípade, že vaša vec nesúvisí s témou článku. Ďakujem za pochopenie.  

Korčok pracuje pre ľudí…

07.03.2024

Bilboardy by fakt mali pri cestách zakázať. Skoro som zabudol odbočiť, keď som videl akože uhladeného Korčoka na novom plagáte s heslom: „Slúžiť ľuďom, nie politikom.“ Jasné, že toto heslo mnohých osloví, resp. ho nebudú riešiť, lebo Korčoka budú voliť, aj keby sa im zadkom obrátil. Ale je smutné, ako tento naposledy saskársky drúk ponižuje bežných [...]

Danko je predsalen politický hl*pák

29.01.2024

A trvám na tom, i keď som jeho otvorenie kandidátky vítal a fakt sa do vlády dostali vďaka nemu skutočne obyčajní ľudia. No Dankovo hlúpe ego sa vrátilo. Koalícia je krehká a tvrdo do nej bijú priaznivci pseudoliberálnych a pseudoprogresívnych gaunerov, ba priaznivci gaunerov najhoršieho politického zoskupenia okolo Matoviča. A v tejto situácii ten politický analfabet tvrdo [...]

Novoročenka 2024

31.12.2023

Už nás delí pár dní od toho, aby sa všetko vrátilo do starých koľají bežného roka. Prvý konflikt po krátkodobom vianočnom dobre nás skoro vráti do reality. Možno aj preto sa obšťastňujeme frázami, aby všetko bolo dobré, hoci verím, že je oveľa viac ľudí, čo to myslia vážne. Lebo dobra je viac, no zlo ľahšie vyniká. Verím, že slová majú nejakú energiu, [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 560569x
Priemerná čítanosť článkov: 3259x

Autor blogu

Kategórie