Založ si blog

Prečo by mála táto vláda okamžite skončiť? 65 dôvodov…

            Nikto mi nepripíše, že týmto svojím sumárom som zabudol na konanie predchádzajúcich vlád. Nie, nezabudol, stále na ne myslím. Ale toto čo je tu teraz, sa už nesmie zopakovať. Keď vidím volebné preferencie, mám obavy z toho, kto sa zase chopí vlády. Lebo si nemyslím, že tradiční politici zmenia svoje spôsoby. Verím však, že takáto banda tu už vládnuť nebude.

            Je tu aká-taká šanca, že sa bude budúca koalícia zo strán opozície správať normálnejšie, lebo nespokojnosť Slovákov vrie. A keby išla budúca vláda cestou tých súčasných alebo predchádzajúcich, ozaj by už mohlo dôjsť k mohutnej občianskej explózii. To je však iba môj optimistický predpoklad, ktorému verím preto, aby som neupadol do hnusu z našej krajiny, ktorú mám rád.

            Ak po tejto vláde nastúpi nejaká podobná, je to čiastočne aj vina nás Slovákov, našej pasivity. A toho, že volíme tých istých a tých, čo sa objavujú v médiách a v prieskumoch, pričom aj menšie mimoparlamentné strany môžu mať dobrý program. Volí sa však podľa médií. Potom sa čudujeme, že sa všelijako pospájajú do koalície, zlepia sa a zubami-nechtami sa držia moci, popierajúc sľuby, ktoré pred voľbami dali občanom.

            Pravdou je, že niet koho voliť. Každá zo silných strán má veľa ZA, ale aj veľa PROTI, niet strany, ktorá by ponúkala rozumný stred. Nevolia sa odborníci, osobnosti, čestní a bezúhonní ľudia. Pravdou tiež je, že takí málokedy chcú vstúpiť do špinavého politického sveta. Aj keby boli tými najcnostnejšími ľuďmi, médiá či politickí oponenti na nich, na ich rodiny a ich okolie niečo vytiahnu. A keď nič nenájdu, vymyslia si to. Aj to je dôvod, prečo my normálni do politiky nejdeme. Zároveň je to však chyba, niekedy sa treba obetovať. Keby vznikli aspoň dve strany zložené z normálnych ľudí, už by sa naznačila nová tendencia (viem, idealistické).

            Samozrejme, bez kapitálu založiť stranu nejde. Avšak ten sa dá nájsť aj bez zapredania sa zlému sponzorovi (viem, idealistické), ktorý bude chcieť, aby mu sponzorovaná strana slúžila po vstupe do parlamentu a vlády. Stretol som sa aj s názorom, aby vládli občianske snemy zložené z bežných ľudí. Utópia! Predstavte si, že by každý poslanec, minister konal podľa seba alebo svojho blízkeho okolia (regiónu), nemusel by sa držať dohôd či nejakej straníckej (ideologickej) disciplíne. Nikdy by sa pri hlasovaní nezhodli, zmeny by sa realizovali veľmi pomaly a hádky by boli na dennom programe štátnych orgánov. Isto, dá sa nastaviť systém tak, aby sa narušil súčasný spôsob formovania parlamentu a vlády, aby sa do parlamentu dostali skutoční zástupcovia ľudu. No súčasné strany sotva narušia im vyhovujúci volebný systém. Verím aj tomu, že sa dá založiť normálny politický subjekt v aktuálnom politickom systéme. Ako? To si nechám pre seba.

            Hlavnou témou môjho textu sú dôvody, prečo by táto vláda mala odstúpiť skôr, ako nadobro zničí Slovensko a jeho obyvateľov. Hoci už to, čo doposiaľ spáchali, sa bude naprávať ťažko. A naozaj neviem, či budúce voľby, kde sa iba zamení koalícia s opozíciu, zmenia sa čísla, prípadne sa dostanú do parlamentu strany, ktoré sú tiež extrémom, niečo vyriešia. Isté však je, že zotrvávanie tejto vlády nás privádza (priviedlo) ku katastrofe. Najdôležitejšie je, aby skončila. A čo sa stane potom? Treba veriť, že už nič horšie.    

            Zhŕňam teda 65 dôvodov, prečo by mala táto koalícia podľa mňa okamžite skončiť. Nie jej jednotliví členovia. Ale ona sama ako celok.

  1. Tvorca tejto vlády je nenormálny človek, psychicky labilný, bez kúska sebareflexie, manipulátor, vydierač, podozrievaný daňový podvodník a človek bez znalosti slovenskej reality. Navyše, jeho vzdelanie nezodpovedá zodpovednosti, ktorú si zveril. Nenávidí ľudí, ktorí mu protirečia. Považuje sa za spasiteľa, hoci je likvidátor.
  2. Hoci je tvorca tejto vlády podozrievaný daňový podvodník a verejne sa priznáva, že sa nevyzná vo financiách a celý majetok previedol na svoju manželku, je ministrom financií. Závažné zmeny v daňovom systéme rieši džbánom vody v reštauráciách. Mával úchylku riešiť zadlženie, ktoré spôsobil, zvyšovaním daní. O znížení DPH, čo by pomohlo ľuďom, nechce ani počuť. Isto aj preto, že sa chce mstiť ľuďom, čo ho nenávidia.  
  3. Tento človek si zo Slovenska spravil svoju experimentálnu dielňu, v ktorej ničí ľud, využívajúc verejné peniaze, akoby boli jeho vlastné. Pritom si myslí, že je vševed a polyhistor.
  4. Celoplošným testovaním, ktorým sa chcel zapáčiť svetu, ohrozil státisíce ľudských životov.
  5. Tento politik urazil svojich občanov, vsunul medzi nich klin, traumatizuje ich psychopatickými statusmi na sociálnej sieti či inými vyjadreniami, je hanbou medzinárodnej politiky a je pomstychtivým aj voči národu, ak sa nestotožní s jeho názorom a nenormálnym videním. Dobré však je, že sa stal symbolom odporu a nesúhlasu občanov.     
  6. Na čele najvyššieho zákonodarného orgánu, čo by mal byť najcnostnejšou inštitúciou, všeľudskou odbornou ustanovizňou a výkladnou skriňou Slovenska, je človek spájaný s mafiánskou minulosťou, s nemorálnym životom, človek, čo strieda ženy ako spodné prádlo, zvrhlík a úchyl, vekslák, zakladateľ strany, ktorej názov je skôr paródiou a človek, čo nevie držať sľub a slovo. A napriek jeho bezcharakternému správaniu sa hlási ku kresťanským hodnotám a predvádza sa na kresťanských akciách. Navyše je plagiátorom.   
  7. Okrem toho je to človek, čo vám do očí povie, že spraví všetko pre ľudí, reve, že to tak bude, používa presvedčivú gestikuláciu a tiky, no vždy svoje tvrdenie poruší, prekrúti, oklame ľudí a spraví len to, čo vyhovuje jemu samému. Aj keď to ide proti ťažko skúšaným ľuďom, o ktorých si obtiera hubu. Nech sa deje čokoľvek, drží sa moci aj na úkor občanov.
  8. Premiérom je bývalý obchodník s vodkou, teda s alkoholom, ktorý nenapraviteľne ničí životy ľudí, rodín a mládeže. A tento človek sa bez hanby a fanaticky hlási ku kresťanstvu ako najväčší farizej a šíri vieru ako ten najcnostnejší kňaz.
  9. Je majstrom fráz, ktorým aj verí, možno on jediný. O tom, akou najlepšou vládou sú a pracujú pre Slovákov. A po dvoch rokoch práce sa vyhovára na epidémiu a dovolí si sľubovať, že po nej sa pustia do práce. Vážne témy nerieši, okrajové témy prezentuje, akoby mali celosvetový dosah. Navyše je bábkou psychopata z ministerstva financií, ktorý tu stále vládne, aj keď už nie v pozícii premiéra. Každému zo svojich podriadených z vlády odpustí úplne všetko a ako facku ľuďom hovorí, že za nimi stojí.
  10. Vláda nedodržala zásadné predvolebné sľuby, obišla ich, utlačila do pozadia a prezentuje sa zmenami, ktoré nijako Slovensku nepomôžu, alebo zmenami, ktoré národ iritujú. 
  11. Papalášizmus súčasnej koalície na míle predbehol papalášov z predchádzajúcich vlád či z obdobia socializmu. Členovia koalície dnes môžu všetko. Kým ľudia musia počúvať rôzne nezmyselné opatrenia, koalícia má výnimky a je slobodná. Okrem toho ako výsmech ľuďom porušujú rôzne epidemické nariadenia, provokujú honosnými dovolenkami a ani to netaja. Všetky výhody, ktoré vyčítali predchádzajúcim vládam, si ponechali a využívajú ich ostošesť. Ľuďom kážu a nariaďujú poslušnosť.
  12. Rodinkárstvo, dosadzovanie svojich ľudí bez výberových konaní dosiahlo také rozmery, že sa už ani netají, že to robia. Zabezpečenie svojich blízkych funkciami súčasná koalícia dotiahla do dokonalosti. Nehovoriac o tom, že sa ignoruje akákoľvek kompetentnosť, stačí, že ide o nášho človeka. Ak sa problém prevalí, obhajujú to všetkými spôsobmi a politická zodpovednosť sa nekoná.
  13. Súčasťou koalície je strana hlásiaca sa k liberalizmu, hoci jej konanie sa vyznačuje diktátom, totalitou a vnucovaním vlastných správnych názorov. Zároveň je to strana, ktorá sa hlási k odbornosti či k rozumu, no sama drží vládu, ktorou je devastované Slovensko hlúpymi, nekompetentnými a neskúsenými ľuďmi. Verbálne sa síce vyviňujú, obhajujú a prezentujú v najlepšom svetle, no vďaka nim táto koalícia pokračuje a terorizuje Slovákov. Okrem toho sa aj táto kedysi odborná strana mení na obraz nekompetentnej a amatérskej koalície. Aj ona má medzi svojimi členmi kádre, ktoré majú ďaleko od odbornosti.
  14. Súčasťou koalície je aj rozpadnutá strana, ktorú vedie neschopná ministerka. Napriek tomu, že nemá žiadne preferencie, jej členovia sa tvária ako štátostrana, čo má právo diktovať a predkladať svoje hlúpe nápady. Pravdepodobne sú presvedčení o vlastnej neexistujúcej významnosti. 
  15. Koalíciu tvoria vysoko postavení politici, ktorí získali svoje vzdelanie podvodom, za čo sa bežne odstupuje. Oni však nemajú kúsok úcty k občanovi, k poctivým študentom,  k vzdelávaniu. Zároveň im chýba sebareflexia a považujú sa za bezúhonných politikov, ba odborníkov. Vrcholom je minister školstva, obuvník, kaderník a plagiátor, ktorý vedie rezort vzdelávajúci a vychovávajúci súčasnú generáciu, hoci jej vôbec nerozumie, resp. ho nezaujíma, aby jej rozumel. A deti a mladí ľudia vnímajú takéto prototypy, resp. karikatúry odborníkov. Keď minister podvádza, prečo by nemohli oni? Aký vzťah k vzdelávaniu budúcej generácii takto ukazujú?
  16. Zaviedli tvrdú cenzúru, zosmiešňovanie a dehonestovanie iných názorov, chystajú sankcie za šírenie nepravdivých informácií napriek tomu, že v informatike je pravdivosť vždy relatívna a ukazuje sa, že veľa zdanlivo nepravdivých informácií sa časom mení na pravdu. Tak isto vo vede, ktorá sa rozvíja a mení náhľady. Nemajú však rozumové kapacity na pochopenie týchto procesov, okrem toho sú pod vplyvom silného fanatizmu a viery vo vlastnú dokonalosť, ktoré zastierajú racionálny náhľad. Vyžadujú šírenie ich vlastnej pravdy, nemajú záujem o objektívnu realitu ani v situácii, keď sa zdanlivá dezinformácia vyvráti a stane sa faktom. Neospravedlnia sa a napriek tomu, že sa zmenil náhľad, riadia sa tým, čo už neplatí. Ženie ich propaganda, peniaze a vlastné záujmy. Šíritelia iných právd im prekážajú, kazia im nečestné zámery a mienku o vlastnej dokonalosti.
  17. Nemajú nielenže inteligenciu, ale ani kúsok empatie či emocionálnej inteligencie. Sú to stroje bez citu, chrbtovej kosti a bez svedomia.     
  18. Nespravili jedinú reformu za čas, ktorý vládnu. A ak aj niečo čiastočne zreformovali, spôsobilo to viac zla a chaosu ako pozitívnych zmien. Alebo išlo o nepodstatné zmeny, ktoré nijako nepomôžu životnej úrovni Slovákov.  
  19. Rozhadzujú peniaze bez toho, aby s nimi hospodárili. Jedinú oblasť života nezmenili tak, aby to pocítila väčšina občanov.
  20. Ožobračujú Slovákov, pripravujú ich o peniaze, nezvyšujú platy ani potrebným profesiám, ktoré radšej odchádzajú zo svojho odboru do zahraničia alebo do inej oblasti, likvidujú živnostníkov, pomáhajú bohatým firmám, ignorujú zdražovanie, netvoria kompenzácie, aby sme prežili.
  21. Nevážia si skutočných odborníkov a ľudí, čo držia štát stále nad vodou. A potom sa čudujú a kadekoho obviňujú za personálne nedostatky v jednotlivých zložkách štátu.
  22. Terorizujú ľudí vakcináciou bez ohľadu na to, že jej účinky nie sú 100-percentné a môžu spôsobiť ujmu na zdraví, dokonca smrť. Napriek tomu, že chcú, aby sa ľudia očkovali, robia nepremyslené a nekompetentné kroky, ktoré ich od očkovania odrádzajú. Uplácajú ich za očkovanie, robia propagandistické lotérie, primitívne reklamy porušujúce etiku. Začiernili zmluvy o nákupoch vakcín, čo tiež vráža pochybnosť medzi ľudí. Nehlásia sa k zodpovednosti za vedľajšie, ba fatálne účinky. Taja úmrtia po vakcíne. Ani slovom sa nezmieňujú o rizikách vakcín, akoby šlo o soľ, ktorou sa posype chlieb. Pritom vo svete je už jasné, že vakcína je problémom a nie jednoznačnou záchranou a fetišom.
  23. Napriek tomu, že vedú krajinu takmer dva roky, nijako nepripravili nemocnice a lekárov na epidémiu covid, čo spôsobilo a spôsobuje úmrtia ľudí. Ľudia s inými diagnózami sú nebezpečne ignorovaní. Zaviedlo sa „liečenie“ cez telefón a dokonca sa v rozpore so všetkými normami odmieta liečba príznakových pacientov. Nie sú autoritou pre zdravotníkov, ktorí si vysvetľujú ich nariadenia po svojom, aby sa nezahltili kvantom práce alebo sa nenakazili. Namiesto zvýšenia platov ľuďom v prvej línii rozhadzujú peniaze na nepodstatné veci. Personálu nielenže neponúkajú finančnú, ale ani silnú morálnu podporu. V ich podaní je aj slovo ďakujem prázdne a pokrytecké.
  24. A vôbec, pre zdravotníctvo nespravili nič.
  25. Klamú každým slovom, ktoré povedia. A klamú aj v prípadoch, keď je jasné, že ide o lož. Tým sa do očí vysmievajú občanom. Pravdou je, že oni svojim klamstvám veria, lebo sú sfanatizovanou a propagandistickou sektou. Preto si myslia, že neklamú.
  26. Chránia svojich ľudí podozrivých z korupcie, z podplácania, rodinkárstva, podvodov, pedofílie, dávajú alebo im ponechávajú významné funkcie v štáte. Neodvolávajú ich za vážne zlyhania, naopak, ďakujú im za ich prácu. Kým bežný človek za zlyhanie v práci má sankciu, koaliční ľudia sú nedotknuteľní a užívajú si aj po odstúpení.  
  27. Zvulgarizovali verejnú komunikáciu, demoralizovali ju, a tak vplývajú na mladých ľudí, ale aj na celú spoločnosť. Ak je potom protest, kde sa, prirodzene, aj nadáva, hovoria o dezolátoch, čo vulgárne nadávajú. Hoci takýto štýl sami nastolili v politike a na rokovaniach Národnej rady. Svojím správaním vytvorili nové spoločenské normy bez kúska etiky.  
  28. Absolútne nijako nezlepšili školstvo, ku ktorému sa hlásili. Vedie ho človek, čo o ňom nič nevie a marketingovo sa iba predvádza. Degradovali význam vzdelávania tak, že žiaci i učitelia strácajú motiváciu. Zaťažili školy mnohými povinnosťami a namiesto ich zveľaďovania sa prezentujú minimom, čo im ponúkajú, ak sa zúčastnia byrokratického procesu na získanie nejakej čiastky peňazí. Samozrejme, tieto zmeny hurónsky prezentujú ako obrovskú „reformu“ školstva. Ale tak, že robia papierové reformy, no ignorujú tých, čo majú priamo v rukách realizáciu zmien v školách. 
  29. Zadlžili nasledujúce generácie pre hlúpe nápady jedného z lídrov koalície na veľmi dlhé roky. Či odídu predčasne, či po riadnych voľbách, škody po nich budú mať pre nás katastrofálne a dlhodobé dôsledky.
  30. Stratili kontakt s ľuďmi, s ich životmi, nemajú úctu k nim, úplne ignorujú deti a mládež, ničia už aj im životy a záľuby. A napriek tomu si sektársky navrávajú, že sú najlepšia vláda. Pritom likvidujú všetky vrstvy občanov. A najmä budúcu generáciu.
  31. Ničia kultúru a šport, ktoré sú práve v čase ohrozenia vírusom dôležitou psychickou i fyzickou prevenciou. Možnosti športovať a kultúrne rásť vzali aj deťom, čo môže mať veľmi zlé následky. Zničili tým radosť z pohybu a záľub. Zlikvidovali športové tréningy, krúžky, aktívny voľný čas.
  32. Ekonomicky ničia prevádzky, akvaparky, posilňovne, malé obchody, cestovný ruch. Dostávajú podnikateľov do hraničných situácií, keďže prevádzky sú neraz ich dlhoročne budovanou obživou. A žiadne argumenty ich nepresvedčia, aby im pomohli. Jediným cieľom je ich neraz nelogicky obmedziť, aby nemohli na seba zarábať. 
  33. Nevídaným spôsobom postavili proti sebe ľudí, priateľov i rodiny. Vštepili do ľudí nenávisť a totalitné rozdeľovanie ľudí do kategórií. Spravili z niektorých ľudí eštébákov, ktorí uverili, že „buzerácia“ ľudí zachráni životy a zadky politikov. Vytvorili ľudí, ktorí sú schopní ublížiť si len za to, že majú rozdielny názor. Zničili humanizmus a socializáciu. Ľudia sa boja ľudí, ľudia bojujú proti ľuďom. Samozrejme za pomoci médií, ktoré si vládnuci platia za jedinú pravdu. A toto všetko sa deje aj v skupine detí, teda sa im vštepujú nebezpečné formy správania.
  34. Zneužívajú políciu na šikanovanie, pranierovanie a na fyzické útoky proti ľuďom. Konajú nezákonne, len aby sa potvrdili opakované obvinenia neraz postavené na vode. Postihujú za názory, kým klamstvá z úst provládnych ľudí a svojich kolegov ignorujú. Spolitizovali policajné orgány, ktoré majú byť nestranné.
  35. Porušujú, resp. ignorujú medzinárodné právo a medzinárodné zmluvy.   
  36. Spravili z Ústavy a zákonov zdrapy papiera. Právo prispôsobili svojej pravde. Zverili moc nikým nevolenému úradníkovi, ktorý má fyziognómiou ďaleko od znalostí zdravého životného štýlu. Ten plní ich pokyny, dokonca infikovaným ľuďom dáva výnimku, aby sa mohli pohybovať medzi zdravými. Slúži im ako robot, vytvára dokumenty, ktoré sú právne pochybné a napriek tomu tieto zdrapy papiera riadia celé Slovensko. 
  37. Dali možnosť tomuto nikým nevolenému úradníkovi obmedziť volebné právo!
  38. Neustálymi konfliktmi medzi sebou traumatizujú celú spoločnosť. Nenávisť medzi nimi srší tak, že to vidia všetci občania. Pokope ich držia len peniaze, moc a strach.
  39. Za verejné peniaze šíria nepravdivú očkovaciu propagandu. Lejú do médií plno peňazí,  tie im slúžia a zúčastňujú sa na šírení klamstiev. Chcú potláčať alternatívne médiá, ktoré uvádzajú aj iné ako propagandistické názory. Svojou propagandou napodobňujú minulé, alebo aj súčasné diktatúry.     
  40. Hlásia sa ku kresťanstvu, no ich konanie sa blíži skôr ku konaniu Antikrista.
  41. Urážajú z pozície svojej moci ľudí s iným názorom. Dokonca aj renomovaných odborníkov. Prenasledujú ich. A neraz tak robia členovia koalície s pochybným vzdelaním či nulovou schopnosťou riadiť štát.
  42. Komunikovali so zločincami. Napriek tomu sa tvária ako bezúhonní.   
  43. Porušujú základné práva a slobody občanov, ktoré garantuje Ústava a medzinárodné zmluvy.
  44. Hlasujú o zákonoch bez ohľadu ma svedomie a vedomie. Ako hlasovacie automaty.  Odhlasujú aj totalitu. Nech by sa akákoľvek vlna občianskeho odporu zdvihla, hlasujú podľa nariadenia svojich šéfov, prípadne tieňových subjektov, ktoré im diktujú, ako majú hlasovať „za národ“.
  45. Držia sa pri moci a vravia, že boli legitímne zvolení. No ich legitímnosť je závažne narušená masovou nedôverou ľudí, a preto mali dobrovoľne odstúpiť. No nekonajú tak, odmietajú legitímne referendum a škodia Slovensku napriek všetkému odporu. Vravia, že vyhrali demokraticky, hoci sa dnes ich podpora blíži k nule. Nemajú žiadnu sebareflexiu a stále sa považujú za vládu so silným mandátom. Hoci na nich pľujú už aj deti. Niet sily, aby národom zvolená koalícia odstúpila v prospech národa, o ktorý si obtierajú hubu.
  46. Nediskutujú, neradia sa, nehľadajú kompromisy, nerobia okrúhle stoly, nerokujú s príslušnými predstaviteľmi jednotlivých oblastí v štáte. A čím horšie sú ich rozhodnutia, tým sa upevňuje ich presvedčenie neradiť sa s nikým iba so sebou a s hlasmi v pozadí.
  47. Hoci má opozícia svoju voličskú základňu, svojich sympatizantov, hoci predkladajú aj veľmi dobré zákony, hoci požadujú schôdze k dôležitým témam, koalícia bráni, aby niečo z návrhov opozície prešlo, čím totálne ignoruje veľkú časť národa, ktorý zastupujú práve opozičné strany. 
  48. Nepomáhajú ľuďom, ktorí pre ich zvrátené vládnutie potrebujú pomoc. Naopak, škodia im, ožobračujú ich a nijako nereagujú na to, že sa im za všetko zvyšujú ceny.
  49. Nerešpektujú názor ľudí, všeľudové hlasovanie, popierajú princípy demokracie aj v oblastiach, kde sa má vyjadriť celý národ, nie iba pár sfanatizovaných a charakterovo špinavých koaličných politikov.
  50. Namiesto znižovania počtu úradov si založili ministerstvo, aby líderka strany z koalície mala funkciu. Namiesto redukcie miest, úradov, ministerstiev, naopak, úrady pribúdajú a odčerpávajú mnoho prostriedkov z rozpočtu.
  51. Vyhovárajú sa na predchádzajúce vlády, hoci mali dostatok času na to, aby minulé vlády vo všetkom predbehli. A mali na to aj politickú silu. Namiesto toho sa hádajú, riešia nepodstatné veci, šikanujú Slovákov a kradnú.
  52. Vyhovárajú sa na predchádzajúcu vládu, jednohlasne ju kritizujú, no za dva roky nespravili nič, aby boli inou vládou.
  53. Boja sa svojich občanov, schovávajú sa pred nimi, ignorujú ich, zatvárajú ich, chodia s ochrankou. Len aby sa nemuseli s národom stretnúť. Nepoznajú svoj národ a nemajú k nemu vzťah. Už dávno sú pripravení po porážke utiecť z vlasti, ktorú zničili. Obávam sa však, že im to prejde.
  54. Oháňajú sa bojom proti korupcii, no sami sa v nej ocitajú a Slovensko sa v korupcii posúva stále na nižšie miesta. Ich kauzy za dva roky predbiehajú kauzy všetkých predchádzajúcich vlád.
  55. Strkajú sa do zadku USA, hoci tie sú pôvodcom mnohých kontroverzných aktivít. Bez ohľadu na všetko chcú presadiť zmluvu, ktorá ovplyvní národ. Hlúposť a propaganda nesmie určovať, s kým má Slovensko roky zdieľať svoje suverénne územie. A keď si predstavíte, kto za tú zmluvu hlasuje, aké panoptikum politikov, o to dôraznejšie je potrebné, aby rozhodol národ.
  56. Ohrozujú presadzovaním dohody s USA bezpečnosť Slovenska, ba priamo nás zaťahujú do prípadnej vojny.
  57. Klamú o svojom majetku a predstierajú že sú chudobní ako obyčajní ľudia. Dostávajú majetky za facku a čerpajú na ne dotácie. Bohatnú tým viac, čím sú viac v politike. A pritom sa tvária ako chudáci s falošnými hodinkami. Zabezpečujú aj svojich najbližších.
  58. Hoci ziapali v opozícii o znížení platov politikov, nedotkli sa ich, ba platy sa im zvýšili. Ani solidarita s národom ich neprinúti ku gestu zníženia vlastných platov.  
  59. V parlamente sa niektorí správajú ako v šou, hulákajú, pískajú, obliekajú sa ako na brigádu, pokrikujú po názorových oponentoch a vyjadrujú sa, akoby mali delírium tremens alebo o koliesko naviac.    
  60. Nezmenili nič z toho, čo kritizovali na predchádzajúcej vláde a naďalej to využívajú vo svoj prospech. Hoci pred voľbami bliakali, že zlé veci opravia v najkratšom možnom termíne.
  61. Zmenili to, čo bolo dobré z predchádzajúcej vlády. Hoci bliakali, že to ponechajú a zaväzovali sa, že sociálne nápady predchádzajúcej vlády zostanú. Zlikvidovali ich a pritom sa tvária, že ich ponechali.
  62. Keď majú diskutovať, predkladať argumenty, jasne vysvetľovať, sú arogantní, nepríčetne sa rehocú a nevedia viesť konštruktívnu diskusiu.  
  63. Starajú sa o politiku cudzích krajín, kritizujú ich spôsoby vládnutia, financujú zahraničnú opozíciu, aby v danej krajine spôsobila prevrat. A to všetko z našich peňazí. Keď sa však u nás popierajú práva, obmedzuje sa demokracia či sa účelovo v ich prospech kriví právo, mlčia a tvária sa, že sa nič nedeje.
  64. Protesty opozície, odborníkov, ale aj bežných ľudí prejavujú za prejav dezolátstva a verbálne ponižujú tých, čo sa im vzpierajú, dokonca spustia systém ich šikanovania, mediálneho lynčovania a perzekúcie.  
  65. Zatýkajú si ľudí, ako chcú, predvádzajú svoju silu, predstierajú, že pracujú. Výsledkom sú však konštatovania mnohých pochybení, čo nás bude stáť odškodné tým, ktorých neoprávnene polícia zadržala………………………………

            Dalo by sa nájsť množstvo ďalších bodov, najmä ak by som tie uvedené konkretizoval. Ale už tretina z uvedených dôvodov by slušným ľuďom stačila na to, že si treba priznať chyby, odstúpiť a pokúsiť sa vytvoriť lepšiu koalíciu. Obávam sa však, že tieto dôvody im treba manifestovať masovo. Inak zostaneme v zajatí devastačných vlád. Či dnes alebo v budúcnosti…

*

*

*

O AUTOROVI TEXTU: PhDr. Ján Papuga, PhD. * Bratislava-Rača * janpapuga@gmail.com  FB: Ján Papuga * IG: Ján Papuga * FB skupina: Spoločenstvo slovenčinárov, priateľov školy a vyučovania * janpapuga.blog.pravda.sk * youtube: Ján Papuga * www . janpapuga . sk * AKTIVAČNÁ VÝZVA: Šírte tento text, aby sa zo slov stali činy. Zdieľajte ho, je verejný, netreba môj súhlas. Sprostredkujte môj text ľuďom, čo nechodia na internet. Posielajte ho  politikom, stranám, ministrom, inštitúciám,  médiám. Ak sa s textom stotožňujete, je potrebné, aby sa dostal do povedomia. Aj takto sa menia veci. V prípade, že chcete poznať moju koncepciu a chcete konštruktívne, vecne a odborne komunikovať s inými ľuďmi, pridajte sa do FB skupiny Školoveda alebo mi napíšte na uvedené kontakty. * DISKUSIA NA BLOGU: Odpovede na komentáre k tomuto blogu na tejto platforme nezverejňujem, nesledujem, nevyjadrujem sa k nim aj z dôvodu, že autori komentárov majú anonymné ID a môžu byť medzi nimi provokatéri. V prípade, že máte záujem o konštruktívnu pripomienku a moju reakciu na ňu, neváhajte sa so mnou spojiť prostredníctvom uvedených kontaktov. Akémukoľvek neanonymnému podnetu a konštruktívnej kritike sa poteším.

Korčok pracuje pre ľudí…

07.03.2024

Bilboardy by fakt mali pri cestách zakázať. Skoro som zabudol odbočiť, keď som videl akože uhladeného Korčoka na novom plagáte s heslom: „Slúžiť ľuďom, nie politikom.“ Jasné, že toto heslo mnohých osloví, resp. ho nebudú riešiť, lebo Korčoka budú voliť, aj keby sa im zadkom obrátil. Ale je smutné, ako tento naposledy saskársky drúk ponižuje bežných [...]

Danko je predsalen politický hl*pák

29.01.2024

A trvám na tom, i keď som jeho otvorenie kandidátky vítal a fakt sa do vlády dostali vďaka nemu skutočne obyčajní ľudia. No Dankovo hlúpe ego sa vrátilo. Koalícia je krehká a tvrdo do nej bijú priaznivci pseudoliberálnych a pseudoprogresívnych gaunerov, ba priaznivci gaunerov najhoršieho politického zoskupenia okolo Matoviča. A v tejto situácii ten politický analfabet tvrdo [...]

Novoročenka 2024

31.12.2023

Už nás delí pár dní od toho, aby sa všetko vrátilo do starých koľají bežného roka. Prvý konflikt po krátkodobom vianočnom dobre nás skoro vráti do reality. Možno aj preto sa obšťastňujeme frázami, aby všetko bolo dobré, hoci verím, že je oveľa viac ľudí, čo to myslia vážne. Lebo dobra je viac, no zlo ľahšie vyniká. Verím, že slová majú nejakú energiu, [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 559054x
Priemerná čítanosť článkov: 3250x

Autor blogu

Kategórie