Založ si blog

List pre Zuzanu Čaputovú 2

Úbožiak Heger sa vnucuje vysokým školám

Vážená pani prezidentka,

neraz ste sa vyjadrovali o školstve a vzdelávaní. Preto sa obraciam na Vás v súvislosti s hrubým zásahom odvolaného premiéra Hegera do apolitickosti akademickej pôdy, so zneužitím právomocí Prešovskou univerzitou ako organizátorom nižšie popísanej aktivity a s hrubým zneužitím predvolebnej kampane.

            Ako isto viete, premiér Heger si vynútil prednášku pred vysokoškolskými študentmi na Prešovskej univerzite. Iniciatívny vysokoškolský pedagóg zase núti žiakov podpísaním prezencie, aby na prednáške boli a sľúbil im za to aj benefity, čo sa dá chápať aj ako porušenie triviálnej pedagogickej etikety, na čo som veľmi citlivý, keďže som pedagóg, čo hodnotí na základe objektívnosti a nezávislosti bez žiadania benefitov nesúveisiacich s vyučovaním. Takých je nás veľmi veľa. Okrem toho je akademická pôda chránená pred politikou a je úbohé, že sa Heger pretŕča práve v čase predvolebnej kampane na vysokej škole, nech by bola téma jeho prednášky aj apolitická. V regionálnom školstve si práve táto vláda uzákonila to, že ak riaditeľ vpustí do školy politicky exponovanú osobu, môže prísť o funkciu. A v prípade vysokej školy to je v poriadku? V čase stáročného rešpektovania nezávislosti akademickej pôdy? Považujem to okrem iného za nekalú politickú súťaž, na čo už dávno mali reagovať kompetentné orgány.  

            Prosím, ako prezidentka vydajte vyjadrenie, ktoré odsúdi takéto konanie, prípadne zbavte Hegera poverenia, keďže ho zneužíva na politické ciele. To, čo si už títo bývalí koaliční predstavitelia dovoľujú, je mimo akýchkoľvek legislatívnych, etických a morálnych noriem a udáva to nový trend fungovania štátu.

            Budem sa tešiť na Vašu odpoveď.  

                                                                       S pozdravom

                                                                                              občan Ján Papuga 

Na vedomie:

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu

Čaputová nemá ďaleko od vulgárnosti

28.04.2024

Od prezidentky som mnohé očakával a silno som jej držal palce. Nuž, mýliť sa je ľudské. A politikom sa asi veriť nedá. No ja im dávam šancu aj za cenu sklamania. Snáď sa raz dočkám normálnosti. Niekto musí republiku riadiť. Čaputová má veľmi príjemné vystupovanie, je sympatická a má taký vyrovnaný a príjemne zafarbený hlas, ktorý dokáže citovo pôsobiť. [...]

Korčok pracuje pre ľudí…

07.03.2024

Bilboardy by fakt mali pri cestách zakázať. Skoro som zabudol odbočiť, keď som videl akože uhladeného Korčoka na novom plagáte s heslom: „Slúžiť ľuďom, nie politikom.“ Jasné, že toto heslo mnohých osloví, resp. ho nebudú riešiť, lebo Korčoka budú voliť, aj keby sa im zadkom obrátil. Ale je smutné, ako tento naposledy saskársky drúk ponižuje bežných [...]

Danko je predsalen politický hl*pák

29.01.2024

A trvám na tom, i keď som jeho otvorenie kandidátky vítal a fakt sa do vlády dostali vďaka nemu skutočne obyčajní ľudia. No Dankovo hlúpe ego sa vrátilo. Koalícia je krehká a tvrdo do nej bijú priaznivci pseudoliberálnych a pseudoprogresívnych gaunerov, ba priaznivci gaunerov najhoršieho politického zoskupenia okolo Matoviča. A v tejto situácii ten politický analfabet tvrdo [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 173
Celková čítanosť: 565982x
Priemerná čítanosť článkov: 3272x

Autor blogu

Kategórie