Založ si blog

Heger sa už zrejme nalial pred sviatkami…

Nič  vás počas sviatkov, ale aj vo všedné dni nepoteší ako pohľad na marketingové bilboardy kadejakých naničhodných politikov. No skoro som havaroval na bicykli, keď som uvidel reklamný plagát toho najneschopnejšieho premiéra v dejinách Slovenska a sveta Hegera. Fakt som si pomyslel, že ten sa už musel prepiť tou vodkou alebo už nemá štipku svedomia, sebareflexie, zmyslu pre pravdu, vyberte si. Nehovoriac o tom, že jeho pseudostrana „Demokrati“ má zo dňa na deň peniaze na polepenie Slovenska svojím obludným marketingom. Hm, alebo by som ho mal obdivovať??? Veď občania volia podľa bilboardov, radi zabúdajú a na rozhodnutie o budúcnosti Slovenska im stačí dobrý slogan, nech je akokoľvek nepravdivý (och, ako veľmi zlyháva naše školstvo). Ten Hegerov mi vskutku skoro spôsobil pád na bicykli: „Slušnosť a demokracia zvíťazí.“ Nahrnula sa do mňa zlosť nad tým, ako brutálne klamú a nad tým, že sú ľudia, čo im s radosťou naletia.

            Slušnosť? Táto hegerovská kreatúra má v tej paródii na demokratov osoby, akými sú Naď a Káčer. Prvý z nich nemá základnú úctu k občanom, správa sa ako diktátor, vyjadruje sa ako ožran v opileckom pajzli, bezostyšne rozhadzuje majetok republiky, klame viac ako Pinokio a má úctu len k tým, čo mu pritakávajú. A ten druhý je silný odvar z neho. Okrem toho je paródiou na diplomata, ktorý sa má vyjadrovať vecne, slušne a objektívne aj v tej najťažšej krízovej situácii. Káčer tiež zapadá do významovej roviny slova slušnosť, keďže jeho diplomatická etiketa je nulová??? Veď v ich prípade ide preukázateľne o dvoch ľudí, čo nemajú so slušnosťou vôbec nič spoločné. Keby si tam dal iné kľúčové slovo, ale slušnosť, to je fackou pre každého politicky rozhľadeného človeka.

            A aj samotný Heger má veľmi ďaleko od triviálnej slušnosti. Inak by neklamal, nepredstieral, že Slovensko nemá problémy a neriešil by záujem Ukrajiny, USA či ten svoj viac ako problémy Slovenska. Toto veru žiadna slušnosť nie je. A keby sme postupne analyzovali členov tejto gaunerskej strany či ich bývalé činy a vyjadrenia, slovo slušnosť by nikomu ani vo sne nenapadlo. Ale marketingovo znie veľmi dobre. Zdá sa však, že toto očividné klamstvo bude stačiť niektorým voličom, ktorý by pokojne mohli zasadiť posledný klinec do rakvy pre Slovensko.

            A to druhé mocne pôsobiace slovo? Demokracia, demokrati? Snažím sa nenadávať tými najhrubšími výrazmi… Heger sa označí sa nositeľa demokracie!? Premiér vlády hrôzy?! Počas covidu i vojny na Ukrajine porušili demokratické zákony, demokratickú Ústavu, šikanovali a perzeukuovali občanov demokratickej republiky, zaviedli nedemokratickú cenzúru, spochybnili demokratickú slobodu slova, obmedzovali demokratické ľudské práva, pranierovali odborníkov obchádzajúcich ich nedemokratickú propagandu, ožobračili mnohých demokraticky pracujúcich podnikateľov, spôsobili úmrtia tisícov ľudí a podnietili mnoho iného zla, ktoré sa riadilo ich chorými hlavami, nie záujmami občanov alebo názormi nezávislých odborníkov. Okrem toho je demokracia vláda ľudu, ktorá sa vykonáva prostredníctvom parlamentnej demokracie. Ľudia si volia svojich zástupcov. A tí keď povedia, že vláda zlyhala, vyjadrili jej nedôveru, nechcú ju, tak tá by sa mala v súlade s demokraciou pokorne ospravedlniť a ihneď SLUŠNE A DEMOKRATICKY abdikovať. Nehovoriac o tom, že títo koaliční gauneri preukázateľne konajú v prospech iných národov a štátov, nie v prospech Slovenska, čo opäť nevystihuje podstatu demokracie, teda vlády ľudu, vlády pre ľud, pre slovenský ľud. Navyše dnes škodlivo konajú bez mandátu, čo je ďalšie vážne poškodenie demokracie. Robia to ľudia, čo nemajú s demokraciou vôbec nič, hoci si o ňu obtierajú huby. A bez hanby si to nacapia na bilboardy.

            Ja netuším, ako dopadnú voľby. Možno príde Fico, možno Pellegrini, možno znova Matovičova a Hegerova banda, možno fotograficky nastajlovaná Saska, ktorá má ďaleko od slobody a už úplne ďaleko od solidarity. Neviem… Ale ak bude vyhrávať takáto arogancia a očividné klamstvo, tak sa z tohto marazmu dlho nedostaneme. Je úplne jasné, že je ťažko vyberať si zo súčasnej politickej scény tých pravých. No domnievam sa, že takéto zlo, čo tu vládlo tri roky, sa nemusí zopakovať, a keď sa porozhliadame, možno nájdeme alternatívu. Avšak, prosím, neriaďme sa prázdnymi frázami marketingových politických centrál ľudí a strán, ktorí zničili všetko za posledné tri roky a predstierajú, že sú nový vietor, nádej pre Slovensko, bezúhonní odborníci. A pritom devastovali Slovensko až tak, že predchádzajúce vlády boli oproti nim obyčajní amatéri.

*

*

*

*

*

*

*

Skutočná zmena školstva = skutočná zmena spoločnosti = skutočná zmena politiky.

*

Zdieľajte…

*

O AUTOROVI TEXTU: PhDr. Ján Papuga, PhD. * pedagóg, spisovateľ, aktivista, člen politickej strany Život – NS za rezort školstva, zakladateľ pedagogickej koncepcie Konštruktívna školoveda – hľadanie strednej cesty * Bratislava-Rača, Bernolákovo * KONTAKTY: janpapuga@gmail.com  * FB: Ján Papuga * FB: Ján Papuga Život – NS, školstvo * IG: Ján Papuga * FB skupina: Spoločenstvo slovenčinárov, priateľov školy a vyučovania * FB skupina: Školoveda * Blog Pravda: janpapuga.blog.pravda.sk * Youtube: Ján Papuga * www . janpapuga . sk * AKTIVAČNÁ VÝZVA: Šírte tento text, aby sa zo slov stali činy. Zdieľajte ho, je verejný, netreba môj súhlas. Sprostredkujte môj text ľuďom, čo nechodia na internet. Posielajte ho politikom, stranám, ministrom, inštitúciám,  médiám. Ak sa s textom stotožňujete, je potrebné, aby sa dostal do povedomia. Aj takto sa menia veci. V prípade, že chcete poznať moju koncepciu a chcete konštruktívne, vecne a odborne komunikovať s inými ľuďmi, pridajte sa do FB skupiny Školoveda alebo mi napíšte na uvedené kontakty. * DISKUSIA NA BLOGU: Odpovede na komentáre k tomuto blogu na tejto platforme nezverejňujem, nesledujem, nevyjadrujem sa k nim aj z dôvodu, že autori komentárov majú neraz anonymné ID a môžu byť medzi nimi provokatéri, čo nechcú alebo nevedia pochopiť môj text a neraz prechádzajú k osobným invektívam pod neidentifikovateľným menom. S takýmito ľuďmi nemám dôvod diskutovať, resp. sa s nimi diskutovať nedá. V PRÍPADE, ŽE MÁTE ZÁUJEM O KONŠTRUKTÍVNU PRIPOMIENKU A MOJU REAKCIU NA ŇU, NEVÁHAJTE SA SO MNOU SPOJIŤ PROSTREDNÍCTVOM UVEDENÝCH KONTAKTOV. Odborná, slušná a zmysluplná diskusia vie zmeniť mnohé veci. Osobné invektívy a vulgárne vyjadrovanie ignorujem a blokujem. Akémukoľvek neanonymnému podnetu a konštruktívnej kritike či spätnej väzbe sa poteším a určite odpoviem, ak mi napíšete súkromnú správu. Ak sa nechcete verejne vyjadriť, pokojne sa mi ozvite prostredníctvom uvedených kontaktov. Aj v prípade, že vaša vec nesúvisí s témou článku. Ďakujem za pochopenie.  

Korčok pracuje pre ľudí…

07.03.2024

Bilboardy by fakt mali pri cestách zakázať. Skoro som zabudol odbočiť, keď som videl akože uhladeného Korčoka na novom plagáte s heslom: „Slúžiť ľuďom, nie politikom.“ Jasné, že toto heslo mnohých osloví, resp. ho nebudú riešiť, lebo Korčoka budú voliť, aj keby sa im zadkom obrátil. Ale je smutné, ako tento naposledy saskársky drúk ponižuje bežných [...]

Danko je predsalen politický hl*pák

29.01.2024

A trvám na tom, i keď som jeho otvorenie kandidátky vítal a fakt sa do vlády dostali vďaka nemu skutočne obyčajní ľudia. No Dankovo hlúpe ego sa vrátilo. Koalícia je krehká a tvrdo do nej bijú priaznivci pseudoliberálnych a pseudoprogresívnych gaunerov, ba priaznivci gaunerov najhoršieho politického zoskupenia okolo Matoviča. A v tejto situácii ten politický analfabet tvrdo [...]

Novoročenka 2024

31.12.2023

Už nás delí pár dní od toho, aby sa všetko vrátilo do starých koľají bežného roka. Prvý konflikt po krátkodobom vianočnom dobre nás skoro vráti do reality. Možno aj preto sa obšťastňujeme frázami, aby všetko bolo dobré, hoci verím, že je oveľa viac ľudí, čo to myslia vážne. Lebo dobra je viac, no zlo ľahšie vyniká. Verím, že slová majú nejakú energiu, [...]

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 559003x
Priemerná čítanosť článkov: 3250x

Autor blogu

Kategórie