Založ si blog

Denne dráždia národ a potom sa boja svojich fotiek!

            Neuveriteľne hlúpa je tá naša koalícia a všetci, čo jej fanaticky pomáhajú. Od staroveku sú politici pod drobnohľadom celej verejnosti. Je úplne jedno, že v histórii neboli moderné médiá. Všetko sa šírilo inak -na papieri, na stenách budov, v piesňach, v literatúre…  Neraz boli odkazy na politikov drsné. Lebo keď sú ľudia pohoršení vládou a vidia, že nič nezmôžu, prechádzajú k expresívnym prejavom. A s tým absolútne nič nespravíme. Ak teda súčasní „liberáli“ nepristúpia k trestaniu expresívneho vyjadrovanie postojov k verejným činiteľom. V dejinách sa však stalo, že aj tvrdé protesty viedli k náprave, ktorá pomohla celej spoločnosti. Ako môžeme vedieť, že teraz takú pomoc spoločnosť nepotrebuje? Súčasní politici by mali myslieť aj na to, že máme v dejinách aj defenestráciu. Majú však šťastie v tom, že Slováci sú mierumilovní a ťažko by pristúpili k násiliu. Symboly šibeníc, vulgarizmy, sirény, pískania a transparenty nikomu neubližujú a vskutku sú slabým odvarom protestov v zahraničí. Sledujeme, že v moderných a vyspelých štátoch neraz dochádza k stretom, kde sa napádajú ľudia, zapaľujú sa autá, vybíjajú sa výklady obchodov. Tie naše protesty sú v protiklade s krutosťou tejto vlády mierumilovné revolty. Veľmi som zvedavý, čo by povedali, keby tu masa ľudí vyvolala násilie alebo by sa začali bitky v parlamente, tiež časté vo vyspelých krajinách. Takéto prejavy sú však Slovákom cudzie.

            Ak sa národ ignoruje, šikanuje, ničí, koná sa proti jeho vôli, nepočúva sa opozičný názor, cynicky sa ignoruje a štve sa proti nemu polícia a mediálna propaganda, nemožno sa čudovať občanom, že konajú, ako konajú. A ich tvorivosť stúpa s tým, ako klesá nemožnosť demokratickými prostriedkami dosiahnuť nápravu zlého stavu. Aby však ozaj nedošlo k nekontrolovateľnej situácii, iniciatívu spravidla preberajú politická opozícia alebo aktivisti, ktorí rôzne hnutia organizujú a zväčša držia v norme. V prípade snáh politickej opozície boli naozaj  totalitárskym spôsobom znemožnené všetky legitímne a demokratické možnosti, ako riešiť katastrofálnu situáciu, ktorú spôsobila súčasná vláda. Zmarenie referenda či znemožnenie rozpravy k americko-slovenskej dohode sú takými najvýraznejšími hrubými zásahmi do demokracie zo strany matovičovskej koalície. Preto ľudia rozmýšľajú, ako položiť moc, ktorá dostáva Slovensko na úplné dno.

            Za americko-slovenskú obrannú dohodu hlasovalo 79 koaličných automatov. Zradili národ aj mnohí tí, čo prezentovali, že zmluvu nepodporia alebo s ňou majú problém. Akékoľvek hlasovanie vládnej bandy sa dá kedykoľvek overiť na webových stránkach Národnej rady. Tak opozícii napadlo zverejniť mená hlasujúcich poslancov, ich fotografie a obec, z ktorej pochádzajú. Presne takto sa to deje v prípade komunálnych poslancov. Každý vie, ako kto hlasoval a poväčšine ich aj osobne poznajú. Poznať politika je nevyhnutné, no v súčasnom systéme jedného volebného obvodu sa neraz dostanú do vlády aj anonymy či hlupáci. Možno aj preto nechcú zmeniť volebný systém tak, aby ich ľudia viac poznali a mohli ich kontrolovať, prípadne im dohovárať. Zverejniť teda zoznam hlasujúcich, ktorý je aj tak verejný, nie je nič nelegálne ani nemorálne. To isté by bolo, keby politici šírili informáciu: „Pozrite si kto za dohodu, ktorú väčšina nechce, hlasoval na stránkach NRSR.“ Isto, môže to nepriamo navádzať na to, aby ľudia aj fyzicky útočili na týchto zradných politikov. Ale u mierumilovných Slovákov toto nehrozí. A ak sa niekto postaví pred uvedených vlastizradcov s transparentom, odpľuje si pri nich, nalepí im hanlivý nápis na plot ich domu, to je niečo, na čo musí byť politik vždy pripravený, najmä keď koná zlo. Je to spôsob protestu a niekedy aj vyjadrenie zúfalstva občanov. Je to navyše spôsob komunikácie národa s cieľom upozorniť na to, že niečo nefunguje, že niečo treba zmeniť. Múdry vládca sa poučí a vyvodí z toho závery. No aktuálna koalícia je hluchá a slepá a namiesto sebareflexie začne brojiť proti vlastným občanom, ktorí legitímne protestujú, lebo ich dostali do úzkych. Opakujem, môžu byť radi, že sme mierumilovný národ… Lebo za to, čo páchajú, by im v histórii či iných krajinách naložili oveľa viac.

            Milujem, ako sa táto pokrytecká banda pohoršuje nad zverejnením mien a fotiek poslancov hlasujúcich za veľmi nebezpečnú dohodu s USA. Naposledy sa dnes na to sťažovala Zemanová z tej akože liberálnej SaS. Práve tá, ktorá drží túto nemožnú vládu v rukách psychopatov a prehliada jej závažné kauzy. Ja už neviem, či je toto vkorenená hlúposť alebo sa stala psychopatickou celá koalícia. A navyše zábudlivou. Keď boli v opozícii, neustále sme videli na internete zoznamy poslancov, ktorí hlasovali proti vôli vtedajšej opozície. Neustále ich menovali, častovali vulgarizmami, ukazovali ich fotky (Remišovej pexeso), chodili pred ich domy, narúšali im súkromie dokonca tak, že prekračovali hranicu zákonnosti. Určite to nezostalo iba pri zozname hlasujúcich. Známe je, že takýto štýl protestov oživil Matovič. No v tomto ho neodsudzujem. Kým to nie je nelegálne, akýkoľvek tvorivý protest chce len upozorniť, že niečo nefunguje. Najmä v situácii, keď sa to nedá riešiť pokojným demokratickým spôsobom. Ale že súčasná koalícia takéto spôsoby odmieta a predstiera, že sú priam teroristickým činom, je strata pamäti alebo nadobudnutie statusu bohorovnosti, kedy my môžeme, no oni nie. Obávam sa však, že za tým všetkým je nebezpečná ideológia, ktorú tu chcú presadiť.  

            Zverejnením fotografií sa vôbec nič nestalo, hoci nám to chcú nahovoriť zapredané médiá mainstreamu, ktoré držia túto vládu v pozadí so svojimi mecenášmi. Nič nelegálne sa nestalo, dokonca politici, čo zradcov zdieľali, upozornili na to, že nepodporujú žiadne násilie. Navyše si nemyslím ani to, že v rámci zasadacej miestnosti parlamentu sa nemôže pískať, púšťať siréna, ukazovať transparenty či obsadiť rečnícky pult, čo označujú naši najslušnejší za neslušné. Toto všetko sú historicky overené a najmä celosvetovo rozšírené spôsoby upozorňovania na problémy štátu. Najmä keď sme v situácii, v akej sme. Nech sme slušní, odborní, výbojní, zúfalí, nevieme nijako pohnúť s koaličnou bandou. Držia sa moci tak silno, že hrozí totálna katastrofa vo všetkých oblastiach nášho života. Aj za cenu obrovských škandálov a vážnych pochybení, ba podozrení z nelegálnej činnosti, popri ktorých sú predchádzajúce vlády len slabým odvarom páchania zla.

            Práve to, čo táto koalícia koná, je neslušné, nemorálne a ohrozujúce vlastný národ. Určite nie fotografie verejných činiteľov, ktorí sa na pokyn rozhodli nebezpečne zatiahnuť Slovensko do možného vojnového konfliktu.

*

*

*

O AUTOROVI TEXTU: PhDr. Ján Papuga, PhD. * Bratislava-Rača * janpapuga@gmail.com  FB: Ján Papuga * IG: Ján Papuga * FB skupina: Spoločenstvo slovenčinárov, priateľov školy a vyučovania * FB skupina: Školoveda * janpapuga.blog.pravda.sk * youtube: Ján Papuga * www . janpapuga . sk * AKTIVAČNÁ VÝZVA: Šírte tento text, aby sa zo slov stali činy. Zdieľajte ho, je verejný, netreba môj súhlas. Sprostredkujte môj text ľuďom, čo nechodia na internet. Posielajte ho  politikom, stranám, ministrom, inštitúciám,  médiám. Ak sa s textom stotožňujete, je potrebné, aby sa dostal do povedomia. Aj takto sa menia veci. V prípade, že chcete poznať moju koncepciu a chcete konštruktívne, vecne a odborne komunikovať s inými ľuďmi, pridajte sa do FB skupiny Školoveda alebo mi napíšte na uvedené kontakty. * DISKUSIA NA BLOGU: Odpovede na komentáre k tomuto blogu na tejto platforme nezverejňujem, nesledujem, nevyjadrujem sa k nim aj z dôvodu, že autori komentárov majú anonymné ID a môžu byť medzi nimi provokatéri. V prípade, že máte záujem o konštruktívnu pripomienku a moju reakciu na ňu, neváhajte sa so mnou spojiť prostredníctvom uvedených kontaktov. Akémukoľvek neanonymnému podnetu a konštruktívnej kritike sa poteším.

Korčok pracuje pre ľudí…

07.03.2024

Bilboardy by fakt mali pri cestách zakázať. Skoro som zabudol odbočiť, keď som videl akože uhladeného Korčoka na novom plagáte s heslom: „Slúžiť ľuďom, nie politikom.“ Jasné, že toto heslo mnohých osloví, resp. ho nebudú riešiť, lebo Korčoka budú voliť, aj keby sa im zadkom obrátil. Ale je smutné, ako tento naposledy saskársky drúk ponižuje bežných [...]

Danko je predsalen politický hl*pák

29.01.2024

A trvám na tom, i keď som jeho otvorenie kandidátky vítal a fakt sa do vlády dostali vďaka nemu skutočne obyčajní ľudia. No Dankovo hlúpe ego sa vrátilo. Koalícia je krehká a tvrdo do nej bijú priaznivci pseudoliberálnych a pseudoprogresívnych gaunerov, ba priaznivci gaunerov najhoršieho politického zoskupenia okolo Matoviča. A v tejto situácii ten politický analfabet tvrdo [...]

Novoročenka 2024

31.12.2023

Už nás delí pár dní od toho, aby sa všetko vrátilo do starých koľají bežného roka. Prvý konflikt po krátkodobom vianočnom dobre nás skoro vráti do reality. Možno aj preto sa obšťastňujeme frázami, aby všetko bolo dobré, hoci verím, že je oveľa viac ľudí, čo to myslia vážne. Lebo dobra je viac, no zlo ľahšie vyniká. Verím, že slová majú nejakú energiu, [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 559995x
Priemerná čítanosť článkov: 3256x

Autor blogu

Kategórie