Založ si blog

Matovič a jeho koalícia účelovo až notoricky klamú. Ponižujú tým občanov

V týchto dňoch v slovenskom parlamente rokujú o príspevku pre dôchodcov, ktorí sa dajú zaočkovať. Pôvodne to mal byť poukaz do prevádzok. Priekupníci si už mädlili ruky, veď sám predseda parlamentu Kollár (Sme rodina) a minister financií Matovič (OĽaNO) navádzali na priekupníctvo s týmito poukážkami ako za čias vekslákov. Tento ďalší spásonosný nápad Matoviča a diskusia o ňom ma motivovali k tomuto názoru.

Uvedomujem si, že politici musia v niektorých témach klamať. Ale ak klamú tak, že sa to dá preukázať, čím robia z ľudí hlupákov, to už je za hranicou mojej tolerancie. Hoci máme voličov, čo „žerú“ politikom aj očividné klamstvá. A tie sú vynikajúcim prostriedkom manipulácie, propagandy a naháňania politických bodov. Možno môžu klamstvá vyhrať aj voľby… Ľudia, myslite!

Príspevok dôchodcom nie je len tak

O čo ide? Koaličné paródie poslancov v parlamente na schôdzi celé dni šíria, že opozícia odmieta finančnú pomoc dôchodcom, keďže nechce za Matovičov zákon hlasovať o príspevku dôchodcom. Málokto z nich spomenie, že to opozícia odmieta, úplne oprávnene, preto, lebo je tento príspevok podmienený očkovaním proti covid 19, teda vstupom do osobného rozhodnutia (zatiaľ) slobodných občanov. Prečo je takéto podmieňovanie neprípustné, nechcem rozoberať, polemík o tom je dosť. Ale všimnite si to obrovské klamstvo: „Opozícia nechce dať dôchodcom príspevok!“ Veď to je preukázateľná lož, manipulácia a nevídaná jazyková demagógia.

Dnes zas „minister“ Matovič v rozprave arogantným spôsobom bez sebareflexie obvinil opozíciu zo stavu v nemocniciach, ktoré vedie jeho koalícia už takmer dva roky a o ktorých vláda povedala, že sú pripravené na ďalšiu vlnu. Okrem iných hrubých vyjadrení spomenul, že opozícia zvoláva na protesty dôchodcov, teda rizikovú skupinu v súvislosti s ochorením covid 19.

Protesty dávno nie sú len s účasťou dôchodcov

V rámci práce pre Hlavný denník som bol 17. 11. v uliciach Bratislavy a pozrel som si takmer všetky protesty. Bol som aj na Ficovom, aj na proteste Republiky, aj na apolitických protestoch. Pravda, nekontroloval som všetkých ľudí. No to nespravil ani Matovič a jeho kumpáni, keďže by sa tam báli postaviť. Ale v niekoľkotisícových davoch boli mladí ľudia, dokonca tínedžeri, rodiny s deťmi, ľudia v produktívnom veku. Isto, aj starší ľudia, ale vôbec nie v masovom zastúpení. Sám som bol prekvapený, lebo som si myslel, že fanúšikovia Smeru sú naozaj iba v dôchodkovom veku. Na proteste Republiky zase prevažovali mladí ľudia a bolo to kultivované. Takže nie presila dôchodcov, ide o parádne a účelové klamstvo. Čestne to prehlasujem na základe poznania na vlastné oči!

A prečo sa na protestoch zmenila veková vrstva voličov opozície? Lebo opozícia, či chceme, či nie, je pre mnohých občanov bez ohľadu na vek možnosťou na odstránenie vlády, čo zlikvidovala za pár mesiacov Slovensko a tvári sa, že všetko robí v prospech Slovákov. Pričom pracuje iba pre seba.

Tvrdými klamstvami účelovo manipulujú

A takto to je v tom našom parlamente so súčasnou koalíciou. Nielenže nadávajú, správajú sa nemorálne, navzájom sa urážajú, nemajú triviálny zmysel pre občanov a štát, ale aj hrubo klamú a zavádzajú. Najmä občanov, ktorí sú náchylní veriť.

Takže, zhrniem to pre nezainteresovaných: 1) Príspevok dostanú iba tí dôchodcovia, čo sa dajú zaočkovať. 2) A na protestoch opozície boli ľudia všetkých vekových kategórií.

Nechcem sa svojím textom zastávať opozície, ale výrazne sa staviam proti tomu, že z nás koalícia neustále robí koalícia hlupákov a klame tak, že podceňuje ľudí, ktorým má slúžiť.

*

*

*

Text som publikoval v Hlavnom denníku.

*

PhDr. Ján Papuga, PhD. * Bratislava-Rača * janpapuga@gmail.com  FB: Ján Papuga * IG: Ján Papuga * FB skupina: Spoločenstvo slovenčinárov, priateľov školy a vyučovania * FB skupina: Školoveda * janpapuga.blog.pravda.sk * youtube: Ján Papuga * www . janpapuga . sk

*

Zdieľajte tento text, ak sa s ním stotožňujete, je verejný, netreba osobitný súhlas. Posielajte tento text na vyššie miesta, ak sa s ním stotožňujete. Posielajte ho médiám. Ukážte ho ľuďom, ktorí nie sú na internete. Aj takto sa menia veci. V prípade pravidelného informovania o mojich aktivitách sa pridajte do FB skupiny Školoveda alebo na môj osobný FB.   

*

Odpovede na komentáre k tomuto blogu na tejto platforme nezverejňujem, nesledujem, nevyjadrujem sa k nim aj z dôvodu, že autori komentárov majú anonymné ID a môžu byť medzi nimi provokatéri. V prípade, že máte záujem o konštruktívnu pripomienku a moju reakciu na ňu, neváhajte ma kontaktovať prostredníctvom uvedených kontaktov.

Korčok pracuje pre ľudí…

07.03.2024

Bilboardy by fakt mali pri cestách zakázať. Skoro som zabudol odbočiť, keď som videl akože uhladeného Korčoka na novom plagáte s heslom: „Slúžiť ľuďom, nie politikom.“ Jasné, že toto heslo mnohých osloví, resp. ho nebudú riešiť, lebo Korčoka budú voliť, aj keby sa im zadkom obrátil. Ale je smutné, ako tento naposledy saskársky drúk ponižuje bežných [...]

Danko je predsalen politický hl*pák

29.01.2024

A trvám na tom, i keď som jeho otvorenie kandidátky vítal a fakt sa do vlády dostali vďaka nemu skutočne obyčajní ľudia. No Dankovo hlúpe ego sa vrátilo. Koalícia je krehká a tvrdo do nej bijú priaznivci pseudoliberálnych a pseudoprogresívnych gaunerov, ba priaznivci gaunerov najhoršieho politického zoskupenia okolo Matoviča. A v tejto situácii ten politický analfabet tvrdo [...]

Novoročenka 2024

31.12.2023

Už nás delí pár dní od toho, aby sa všetko vrátilo do starých koľají bežného roka. Prvý konflikt po krátkodobom vianočnom dobre nás skoro vráti do reality. Možno aj preto sa obšťastňujeme frázami, aby všetko bolo dobré, hoci verím, že je oveľa viac ľudí, čo to myslia vážne. Lebo dobra je viac, no zlo ľahšie vyniká. Verím, že slová majú nejakú energiu, [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 560111x
Priemerná čítanosť článkov: 3256x

Autor blogu

Kategórie