Založ si blog

Lavína nenávisti za Tarabov status. Ale koalícia hádže ľudí ku dnu!

Poslanec NRSR Tomáš Taraba na svojom profile na sociálnej sieti uviedol: „Vieme, že na Slovensku máme novú top modelku.“ Reagoval tak na fotografiu prezidentkinej dcéry, ktorá predvádzala na módnej prehliadke. Prišla ju podporiť aj Zuzana Čaputová. Práve počas Svetového dňa boja proti chudobe, 17. 10. 2021.

Za zverejnenú fotku sa nemá čo prezidentkina dcéra hanbiť. Vyzerá tam vkusne a domnievam sa, že má črty modelky. Možno aj top modelky. Pokojne môže byť úspešná ako jej mama. A preto je  jasné, že médiá, politici, ale aj bežní ľudia budú venovať pozornosť aj prezidentkinej rodine. A podrobia ju kritike či obdivu. Deje sa to v celom svete. Dokonca zneužívanie rodiny v politickom boji je normou, ktorú si presadilo súčasné ľudstvo. A médiá. Len si spomeňme, ako zničil takýto nátlak anglickú princeznú Dianu a jej synov. A neskončil sa ani po tom, čo sa rozlúčila s kráľovskou rodinou.

Keby sme chceli takéto praktiky chceli obmedziť, ihneď by sme čelili obvineniu z porušovania slobody slova.   

Koalícia kričí o neslušnosti

Taraba dozaista nemal chuť chváliť prezidentkinu dcéru, keď sa zamyslíme nad jeho vzťahom k prezidentke. Avšak čo mienil svojím komentárom, to si môžeme len a len domýšľať. Nie jednoznačne písať, že tým povedal to a to. Ako to spravili známe médiá. Možno sa iba zachoval ako bežný človek, čo vidí zaujímavosť, rozšíri ju a komentuje.

Videl som oveľa nechutnejšie vety k známym osobnostiam i k ich rodinám. Obzvlášť to schytávajú umelci, neraz aj ich neplnoleté deti. A niekedy sa proti krivým slovám nedá ani brániť.

Status opozičného poslanca nie je dôvodom, aby sa zrazu aktivizovala polícia. Práve tá, čo zľahka prehliada závažné prešľapy koaličných poslancov, vlády a ich dosadencov. A tie sú naozaj „politickým dnom“. Polícia málokedy zasahuje aj pri horších vyjadreniach na politikov.

A už vôbec sa k Tarabovmu statusu nemá čo vyjadrovať koalícia. Tá spôsobila, že ľudia zo zúfalstva na všetko reagujú negatívne a sú plní nenávisti. To je dôsledkom koaličného pôsobenia, ktoré ponúklo tie najhrubšie vzorce správania. Sami sa nenávistne a odporne správajú a nielen k politickým oponentom, ale aj k občanom.

Prezidentka mimoriadne rázna

Pani prezidentka neočakávane negatívne a rázne reagovala na poslanca Tarabu na sociálnej sieti. Dokonca použila expresívne slová. Veľmi by som si želal, aby bola rovnako rázna pri nespočetných deviáciách koalície. Zažívala kedysi vysokú dôveru, jej slová sa dychtivo vnímali, teda mala nekonečné možnosti, ako krotiť túto vládu deštrukcie.  

Ľudsky ju plne chápem. Ide o rodinu. Len netuším, čo ona v tom výroku poslanca Tarabu  videla. Respektíve jej poradcovia, ktorí ju už neraz dostali do nepríjemných situácií.

Ale Zuzana Čaputová by sa mala zmieriť s tým, že jej rodina sa stala verejnou záležitosťou po zvolení do funkcie hlavy štátu. Ako je verejná každá iná rodina svetových hláv štátu. Keď sa do nej neoprie opozícia, oprú sa o ňu a o jej rodinu stovky ďalších ľudí.

A opäť cez sociálne siete

Prezidentka to mohla vziať s nadhľadom ako vynikajúcu reklamu na to, že jej dcéra je úspešná modelka. No do opozície, ktorej ani dobré návrhy v prospech občanov neprechádzajú, sa kope lepšie. Nemajú sa ako brániť. Ale Čaputová má aj inú možnosť. Nech si pozve opozičného poslanca Tarabu do Prezidentského paláca a nech si to s ním osobne vybaví. Možno by mohli spolu predložiť zákon o zákaze komentovania rodín osobností Slovenska.

Vládnutie cez sociálnu sieť je nebezpečná norma. Ten, kto nemá FB, si isto pomyslí, že Taraba spáchal všetkých sedem smrteľných hriechov v jednom statuse. Tak, ako sa o tom v priebehu hodiny básni v mainstreame.  

Zveličený Tarabov status oživí titulky po senzácii túžiacich médií

Nič nezľahčujem, ale trochu nepredvídavý status opozičného poslanca je minimum oproti tomu, čo tu spáchala táto koalícia. Nepredvídavý preto, lebo je jasné, že sa z tej jedinej vety spravia nafúknuté články plné klamstva, nenávisti a „hecovania ľudí“. A to všetko s tichou podporou prezidentky Čaputovej. Verejnej osoby číslo jeden.

Najviac ma však desí tá aktivita polície, pre ktorú je status opozičného poslanca dôvodom  konania a pranierovania verejného činiteľa. Neviem, čo by sa stalo, keby bol býval napísal, že prezidentkina dcéra mala nevkusné šaty…

Článok bol publikovaný v Hlavnom denníku.

*

PhDr. Ján Papuga, PhD. * Bratislava-Rača * janpapuga@gmail.com  FB: Ján Papuga * IG: Ján Papuga * FB skupina: Spoločenstvo slovenčinárov, priateľov školy a vyučovania * FB skupina: Školoveda * janpapuga.blog.pravda.sk * youtube: Ján Papuga * www . janpapuga . sk

*

Zdieľajte tento text, ak sa s ním stotožňujete, je verejný, netreba osobitný súhlas. Posielajte tento text na vyššie miesta, ak sa s ním stotožňujete. Posielajte ho médiám. Ukážte ho ľuďom, ktorí nie sú na internete. Aj takto sa menia veci.

*

Odpovede na komentáre k tomuto blogu na tejto platforme nezverejňujem, nesledujem, nevyjadrujem sa k nim aj z dôvodu, že autori komentárov majú anonymné ID a môžu byť medzi nimi provokatéri. V prípade, že máte záujem o konštruktívnu pripomienku a moju reakciu na ňu, neváhajte ma kontaktovať prostredníctvom uvedených kontaktov. 

Korčok pracuje pre ľudí…

07.03.2024

Bilboardy by fakt mali pri cestách zakázať. Skoro som zabudol odbočiť, keď som videl akože uhladeného Korčoka na novom plagáte s heslom: „Slúžiť ľuďom, nie politikom.“ Jasné, že toto heslo mnohých osloví, resp. ho nebudú riešiť, lebo Korčoka budú voliť, aj keby sa im zadkom obrátil. Ale je smutné, ako tento naposledy saskársky drúk ponižuje bežných [...]

Danko je predsalen politický hl*pák

29.01.2024

A trvám na tom, i keď som jeho otvorenie kandidátky vítal a fakt sa do vlády dostali vďaka nemu skutočne obyčajní ľudia. No Dankovo hlúpe ego sa vrátilo. Koalícia je krehká a tvrdo do nej bijú priaznivci pseudoliberálnych a pseudoprogresívnych gaunerov, ba priaznivci gaunerov najhoršieho politického zoskupenia okolo Matoviča. A v tejto situácii ten politický analfabet tvrdo [...]

Novoročenka 2024

31.12.2023

Už nás delí pár dní od toho, aby sa všetko vrátilo do starých koľají bežného roka. Prvý konflikt po krátkodobom vianočnom dobre nás skoro vráti do reality. Možno aj preto sa obšťastňujeme frázami, aby všetko bolo dobré, hoci verím, že je oveľa viac ľudí, čo to myslia vážne. Lebo dobra je viac, no zlo ľahšie vyniká. Verím, že slová majú nejakú energiu, [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 558887x
Priemerná čítanosť článkov: 3249x

Autor blogu

Kategórie