Založ si blog

Komentárik: 1. Zastropovanie energií. 2. Iba politici polarizujú?

            1. Počúval som Sobotné dialógy s tým geniálnym ministrom financií, ktorý zničil celú republiku. Okrem iného sa chválil tým, že znemožnili zvyšovanie cien energií na tri roky. Jednoducho rozmýšľajúci občan sa poteší a s radosťou dá znova hlas tejto gaunerskej vláde. Ale ja sa pýtam: Čo bude po troch rokoch? Nastane situácia, že si Slováci finančne tak polepšia, že si dovolia uhradiť brutálne zvýšenie cien energií ihneď po tom, ako vládna stopka pominie? Ja sa desím toho, kam sa ceny, v tomto prípade za energie, vyštverajú a obávam sa, že ani zďaleka nebudeme na tom tak dobre, že to nepocítime. Nech by bola pri moci tá najsociálnejšia vláda, výčiny tej súčasnej budeme dlho pociťovať, o tom som presvedčený.

            Preto, ako voliči, nemyslime len na súčasnosť, ale aj na budúcnosť. Je totiž politickým marketingom robiť sa v aktuálnom čase pekným bez toho, že by sa myslelo na to, čo nás táto peknota bude v dohľadnej dobe stáť.

            2. V dnešnej relácii TA 3 ten neobjektívny moderátor Dírer povedal vetu v zmysle, že vy politici ste spolarizovali národ, označujete ľudí za pro- a protiukrajinských. Nikdy nezapriem svoje tvrdenie, že školstvo, a tým celú spoločnosť zničili práve politici a vlády od 89. roka. A rovnako nás aj politická moc silno spolarizovala. Ale počuť takúto vetu od predstaviteľa médií, ktorých hlavnou náplňou je mať sledovanosť aj za cenu vrážania klinu a nenávisti medzi ľudí je minimálne arogantné. Dokonca sa zamýšľam nad tým, či by devastujúca sila politikov bola taká rázna, keby ju neprifarbovali médiá.

            Takže takéto pokrytectvo médií neprijímam a považujem médiá za rovnaký zdroj zla, akými sú politici. A keď médiá nezačneme vnímať s poriadnym odstupom, môže to medzi nami spraviť nenapraviteľné, ba nebezpečné škody.

*

*

*

Skutočná zmena školstva = skutočná zmena spoločnosti.

* O AUTOROVI TEXTU: PhDr. Ján Papuga, PhD. * pedagóg, spisovateľ, aktivista, člen politickej strany Život – NS, školstvo * Bratislava-Rača * janpapuga@gmail.com  * FB: Ján Papuga * FB: Ján Papuga Život – NS * IG: Ján Papuga * FB skupina: Spoločenstvo slovenčinárov, priateľov školy a vyučovania * FB skupina: Školoveda * janpapuga.blog.pravda.sk * youtube: Ján Papuga * www . janpapuga . sk * AKTIVAČNÁ VÝZVA: Šírte tento text, aby sa zo slov stali činy. Zdieľajte ho, je verejný, netreba môj súhlas. Sprostredkujte môj text ľuďom, čo nechodia na internet. Posielajte ho politikom, stranám, ministrom, inštitúciám,  médiám. Ak sa s textom stotožňujete, je potrebné, aby sa dostal do povedomia. Aj takto sa menia veci. V prípade, že chcete poznať moju koncepciu a chcete konštruktívne, vecne a odborne komunikovať s inými ľuďmi, pridajte sa do FB skupiny Školoveda alebo mi napíšte na uvedené kontakty. *

Korčok pracuje pre ľudí…

07.03.2024

Bilboardy by fakt mali pri cestách zakázať. Skoro som zabudol odbočiť, keď som videl akože uhladeného Korčoka na novom plagáte s heslom: „Slúžiť ľuďom, nie politikom.“ Jasné, že toto heslo mnohých osloví, resp. ho nebudú riešiť, lebo Korčoka budú voliť, aj keby sa im zadkom obrátil. Ale je smutné, ako tento naposledy saskársky drúk ponižuje bežných [...]

Danko je predsalen politický hl*pák

29.01.2024

A trvám na tom, i keď som jeho otvorenie kandidátky vítal a fakt sa do vlády dostali vďaka nemu skutočne obyčajní ľudia. No Dankovo hlúpe ego sa vrátilo. Koalícia je krehká a tvrdo do nej bijú priaznivci pseudoliberálnych a pseudoprogresívnych gaunerov, ba priaznivci gaunerov najhoršieho politického zoskupenia okolo Matoviča. A v tejto situácii ten politický analfabet tvrdo [...]

Novoročenka 2024

31.12.2023

Už nás delí pár dní od toho, aby sa všetko vrátilo do starých koľají bežného roka. Prvý konflikt po krátkodobom vianočnom dobre nás skoro vráti do reality. Možno aj preto sa obšťastňujeme frázami, aby všetko bolo dobré, hoci verím, že je oveľa viac ľudí, čo to myslia vážne. Lebo dobra je viac, no zlo ľahšie vyniká. Verím, že slová majú nejakú energiu, [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 555658x
Priemerná čítanosť článkov: 3231x

Autor blogu

Kategórie