Založ si blog

Vakcína pomáha, ale aj zabíja. Ľudia majú právo na strach

            Nedávno som napísal tento článok: link. Súvisel s cynickou vakcinačnou propagandou strany SAS (Sloboda…). Dnes ju doktrínoval na svojom profile aj minister školstva s pochybným vzdelaním Gröhling. I keď som už o tom písal, cítim potrebu zdôrazniť niekoľko postrehov.  

            Pre tých, čo sú sfanatizovaní, sú názorovými teroristami, nevedia čítať, pre iný názor brutálne urážajú a nemajú štipky empatie: Nie som žiadny antivaxer, dezolát, člen provokačnej skupiny či niekto, kto verí, že lietadlá vypúšťajú látky, čo menia gény ľudí. Naopak, informácie si overujem, rozhodujem sa na základe svojho poznania, mám kvalitné vzdelanie a domnievam sa, že disponujem slušným rozhľadom. Uznávam farmaceutické výrobky, bez liekov by sme na mnohé choroby zomreli, nebojím sa ich užívať, keď viem, že mne alebo môjmu okoliu pomôžu, nie uškodia. Mám aj potrebné očkovania a každé ďalšie zvažujem po porade so svojimi lekármi. Napr. injekciu proti chrípke nemám len a len preto, lebo jej účinnosť je nízka a moje okolie má skúsenosť, že napriek nej ochoreli. Ak mám príznaky chrípky, liečim si ju ležaním, vitamínmi, ožarovaním sa infračerveným svetlom, zázvorovým čajom a paralenom. Spravidla mi choroba končí do dvoch dní. Už niekoľko rokov beriem vitamíny v tabletkách – postupne sa uvoľňujúci vitamín C – Celaskon. Kto po tomto mojom osobnom vysvetlení stále povie, že som dezolát, je totálny hlupák, ktorý počúva len sám seba alebo iného bez náznaku zapojenia vlastného rozumu. A s takými nemám o čom diskutovať. Napriek tomu im dávam šancu…

            Covid vakcína. Pripúšťam, že tieto vakcíny pomáhajú. Pripúšťam, že môžu zmierniť prejavy epidemického vírusu. Pripúšťam, že ich odborníci schválili preto, že im veria a chcú, aby zničili túto pliagu. Dokonca verím tomu, že výrobcovia vakcín nemali za prvotný cieľ zarobiť na ľuďoch. Ťažko sa zdieľa názor, že ide o biznis, a preto sa na trh rýchlo vypustila pochybná vakcína. Veď doposiaľ bolo tak, že farmaceuti chceli bojovať proti nebezpečným chorobám. Nezdá sa mi, že by sa tento ich cieľ zmenil v pravý opak. Ale to je môj názor.

            Bol by som však rád, keby sa konečne pripustilo zo strany vyznávačov vakcín, že covid očkovanie nie je tak vysoko účinné, ako sa kedysi predpokladalo. Keby uznali to, že aj ľudia po vakcíne môžu očkovaní ochorieť a mať aj ťažké príznaky. O tom sú nespočetné svedectvá. Sám mám v okolí ľudí, čo ochoreli aj po vakcíne. Verím, že vyznávači vakcín pripustia aj to, že aj očkovaní ľudia sú prenášačmi vírusu, čo je tiež hodnoverne zdokumentované. A verím, že vnímajú, že aj očkovaní sa dostávajú do nemocníc pre ochorenie covid. Lebo ak toto všetko v prospech jednostrannej propagandy vakcíny schválne nespomínajú, tak sme úplne mimo akejkoľvek odbornej diskusie, na ktorú sa práve oni odvolávajú. Doposiaľ to bolo tak, že ak sa propagoval (reklamoval) akýkoľvek medicínsky výrobok, uviedla sa pri ňom poznámka, že sa pri jeho užití treba poradiť s lekárom. Kam toto zmizlo pri vakcíne, ktorú vlády a ich prívrženci priamo či nepriamo nanucujú bez prevzatia akýchkoľvek rizík? Ako nezaočkovaný som pripustil pozitíva vakcín, ale majú aj veľké ALE. Bez ohľadu na to, čo si o tom myslím ja.

            Za fanatické gaunerstvo však považujem to, že sa mávnutím ruky prehliadajú stovky, ba tisíce hlásení vedľajších príznakov. Menej vážnych, ale aj tých vážnych, ktoré vykoľajili zdravého vakcinovaného človeka na niekoľko týždňov. Opäť nájdeme kopec (i oficiálnych) svedectiev o tom, nehovoriac o skúsenostiach našich známych. Dobre, pripúšťam, že negatívne vedľajšie účinky vakcín sú oproti ich výhodám v menšej miere. Tvrdia to mnohí odborníci, snáď sa nemýlia. Ale komplikácie po vakcíne sú.

            Najviac cynické je to, že sa ignorujú úmrtia po vakcíne. O ktorých sú tiež preukázateľné svedectvá, nehovoriac o premlčaných prípadoch, keď lekár alebo rodina pozostalého nechceli mať problémy a spojili úmrtie s niečím iným. Vtedy sa nevyšetrí nič. Dokonca o úmrtiach po vakcíne informovali mienkotvorné médiá, ktoré denne propagujú vakcíny a opatrenia. Povedať neľudským spôsobom, že oproti výhodám vakcíny sú úmrtia po nej zanedbateľné, minimálne, majú mizivé percentá, je arogantnou skratkou. A najmä v situácii, keď sa tlačí na očkovanie, akoby šlo o aplikáciu céčka.   

            V tomto spočíva celý problém vakcinácie. Strach. Prejavuje sa u ľudí bez ohľadu na vzdelanie, sociálne postavenie, vierovyznanie, politickú príslušnosť. Asi ani ten najzarytejší milovník vakcín dnes nepoprie, aj na základe verejne známych správ, že môžu spôsobiť smrť alebo závažné vedľajšie účinky. Dokola môžu opakovať, že sa to deje ojedinele. Strach z ľudí len tak nevyženú. Čo ak budem práve ja ten, komu vakcína uškodí? Čo ak ublíži tebe? Vakcína, ktorú si dávame z presvedčenia, že ochránime seba a svoje okolie. Ja som v živote nebral veľa liekov. Ale skúsenosti s nimi mám. Aj ma operovali a vtedy vás napichajú riadnymi dávkami liečiv. Avšak pri aplikácii žiadneho z nich som nešiel do toho s tým, že možno zomriem, že budem mať drastické vedľajšie účinky. Lekári ma jednohlasne presvedčili, že mi pomôžu. No pri covid vakcíne táto objektívna jednohlasnosť nie je a narúša ju aj tá jednostranná propaganda.  

            Memento smrti pri covid vakcíne existuje! A to odrádza mnohých ľudí, ktorí sa boja, že práve im ublíži, čo sa dá sčasti vylúčiť iba po dôkladnom internom vyšetrení. To sa však vo vakcinačných centrách nerobí. A za tento postoj, strach ich môže odsudzovať iba necitlivý odľud, egomaniak, fanatik bez vlastného rozumu a kúska empatie. Lebo človek, ktorý sa bojí a má pochybnosti, nemusí byť vždy dezolát či antivaxer. A už vôbec nie v situácii, keď právo na vlastné zdravie nebolo doposiaľ zrušené.

            V situácii, keď sú nesporné fakty proti vakcíne, ktorá sa systémovo nanucuje, by mala byť slobodná voľba na prvom mieste. Lebo ľudia majú reálne dôvody na to, aby covid očkovanie odmietli. Reálne, nie vymyslené!   

PhDr. Ján Papuga, PhD. * Bratislava-Rača * janpapuga@gmail.com  FB: Ján Papuga * IG: Ján Papuga * FB skupina: Spoločenstvo slovenčinárov, priateľov školy a vyučovania * FB skupina: Školoveda * janpapuga.blog.pravda.sk * youtube: Ján Papuga * www . janpapuga . sk

*

Zdieľajte tento text, ak sa s ním stotožňujete, je verejný, netreba osobitný súhlas. Posielajte tento text na vyššie miesta, ak sa s ním stotožňujete. Posielajte ho médiám. Ukážte ho ľuďom, ktorí nie sú na internete. Aj takto sa menia veci. V prípade pravidelného informovania o mojich aktivitách sa pridajte do FB skupiny Školoveda alebo na môj osobný FB.   

*

Odpovede na komentáre k tomuto blogu na tejto platforme nezverejňujem, nesledujem, nevyjadrujem sa k nim aj z dôvodu, že autori komentárov majú anonymné ID a môžu byť medzi nimi provokatéri. V prípade, že máte záujem o konštruktívnu pripomienku a moju reakciu na ňu, neváhajte ma kontaktovať prostredníctvom uvedených kontaktov.

Korčok pracuje pre ľudí…

07.03.2024

Bilboardy by fakt mali pri cestách zakázať. Skoro som zabudol odbočiť, keď som videl akože uhladeného Korčoka na novom plagáte s heslom: „Slúžiť ľuďom, nie politikom.“ Jasné, že toto heslo mnohých osloví, resp. ho nebudú riešiť, lebo Korčoka budú voliť, aj keby sa im zadkom obrátil. Ale je smutné, ako tento naposledy saskársky drúk ponižuje bežných [...]

Danko je predsalen politický hl*pák

29.01.2024

A trvám na tom, i keď som jeho otvorenie kandidátky vítal a fakt sa do vlády dostali vďaka nemu skutočne obyčajní ľudia. No Dankovo hlúpe ego sa vrátilo. Koalícia je krehká a tvrdo do nej bijú priaznivci pseudoliberálnych a pseudoprogresívnych gaunerov, ba priaznivci gaunerov najhoršieho politického zoskupenia okolo Matoviča. A v tejto situácii ten politický analfabet tvrdo [...]

Novoročenka 2024

31.12.2023

Už nás delí pár dní od toho, aby sa všetko vrátilo do starých koľají bežného roka. Prvý konflikt po krátkodobom vianočnom dobre nás skoro vráti do reality. Možno aj preto sa obšťastňujeme frázami, aby všetko bolo dobré, hoci verím, že je oveľa viac ľudí, čo to myslia vážne. Lebo dobra je viac, no zlo ľahšie vyniká. Verím, že slová majú nejakú energiu, [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 558925x
Priemerná čítanosť článkov: 3250x

Autor blogu

Kategórie