Založ si blog

Heger je politický gaun*r

            Keď som sa dopočul, že v dnešných Sobotných dialógoch bude tá paródia na premiéra zvaná Heger, s radosťou som rádio nezapol a šup na kupko. Tento človek nielenže trepe, vyhovára sa a nič pre Slovákov, opakujem pre Slovákov, nespravil. Ale navyše tento akože kresťan, čo ničil životy ľudí distribúciou, ba propagovaním vodky, dráždi národ svojimi cynickými prehovormi mimo reality slovenského národa. Nie je vôbec pravda to, čo trepe on a celá jeho banda, že opozícia, prípadne rôzni občania a aktivisti vyvolávajú spory, nenávisť a klamú. Celá súčasná vláda je rozbuškou nenávisti tým, ako arogantne sa správa k Slovákom, opakujem k Slovákom. Neváha ani klamať a odžubávať ich (napadlo mi expresívnejšie slovo, no zdržím sa).

            V dnešnej relácii sa tento politický cynik (podľa mediálnych výstupov) vyjadril na otázku moderátorky o zvyšovaní platoch učiteľov tak, že veď sa im plat zvýši, ak majú deti, formou daňového bonusu. Toto povie premiér vlády, ktorá bez mihnutia oka rozhadzuje naše a európske financie na sprostosti. A navyše v priamom prenose diskriminuje tých, čo nemajú deti alebo ich už majú dávno dospelé (máme veľa mladých učiteľov a dosť tých, čo sú pred dôchodkom). V situácii, keď je núdza o kvalitných učiteľov, ktorí pre nízke platy odchádzajú zo školstva (podobne zdravotníci). A toto povie tento bezcitný hulvát ako riešenie platov v školstve! Pričom sa tento malinký daňový bonus chystá pre všetkých, čo majú deti, a nie je teda riešením kritickej situácie v školstve. On však bez kúska hanby povie, veď sa učiteľom bude zvyšovať.

            Pripomeňte si tu všetci nedávnu situáciu, keď sa malo zvyšovať dôchodcom. Tam zase povedali, a zdá sa mi, že opäť tento nekompetentný premiér, že sa dôchodcom zvýšili prídavky… keď sa dajú očkovať… Je to to isté, ako keď poviete, že ceny nehnuteľností nejdú hore, veď byty za stá tisíce si ľudia kupujú…

            Čo iné nám treba na konečné pochopenie toho, že nás riadi banda ničomníkov, čo sa tvári, že dáva, ba fľusnú nám toto klamstvo do očí priamo v mainstreamovom médiu. Pritom sa v školstve hovorí iba o desaťpercentnom zvýšení, čo nie je ani desatina z toho, čo sa dáva do zbrojenia. Pravdou je, že saskársky minister školstva-plagiátor je plne za túto situáciu s platmi zodpovedný. Ale bližšie to rozoberať nebudem, lebo všetci z koalície tvoria jednu arogantnú bandu a fakt sa čudujem tým percentám, ktoré stále v prieskumoch získavajú. To sa nám však vráti, ale možno už bude neskoro. Pritom peniaze v systéme sú (teda pred vládou tejto skazy boli). Len ich riadia ľudia, čo nemajú kúska hospodárskeho ducha.

            Som pedagóg. Nie som odkázaný na tie minimálne percentá zvyšovania platov, viem si zarobiť aj iným spôsobom. Nedá mi však upozorniť tých, čo sú odporcami primeraného ohodnocovania učiteľov. Len si spomeňte na akýkoľvek konflikt so školou, s učiteľom či s riaditeľom. A pokúste sa zamyslieť, či ten konflikt nevyplýval práve z toho, že je v škole pomerne dosť nekvalitných učiteľov alebo takých, čo sa rozhodli robiť iba do výšky svojho platu. A takí reagujú všelijako a niekedy nemajú ani základy pedagogického taktu a vízie, prípadne sú pod permanentným stresom. Môžete sa rozčuľovať, koľko chcete, kvalita sa musí zaplatiť, žiaci potrebujú dnes veľmi dobrých učiteľov. (Česť tým, čo sú takí aj v súčasnej situácii.)  Obzvlášť v školstve je profesionalita dôležitá, keďže škola je základom celej spoločnosti.

            Toto však neschopný Heger nemá kapacitu pochopiť, ba začínam veriť, že táto banda pohŕda školstvom. Začínam aj veriť, že politici (aj tí predchádzajúci) nechcú vzdelanú a rozhľadenú spoločnosť. Heger však potvrdil, že nestojí ani o tú slovenskú spoločnosť a najradšej by ju nahradili všetkými možnými, len nie Slovákmi. Je to gauner bez empatie a bez náznaku kresťanského cítenia, ktorým sa títo antikristi oháňajú.

            Nedá mi na záver pripomenúť slová úplne celej verzie hymny Janka Matúšku. Obávam sa však, že jej aktivizmus je dnes chimérou.  

 Nad Tatrou sa blýska,

hromy divo bijú.

Zastavme ich bratia,

veď sa ony stratia,

Slováci ožijú.

To Slovensko naše

posiaľ tvrdo spalo.

Ale blesky hromu

vzbudzujú ho k tomu,

aby sa prebralo.

Ešte jedle rastú

na krivánskej strane.

Kto jak Slovák cíti,

nech sa šable chytí,

a medzi nás stane.

Už Slovensko vstáva,

putá si strháva.

Hej rodina milá

hodina odbila,

žije matka Sláva!

*

*

*

O AUTOROVI TEXTU: PhDr. Ján Papuga, PhD. * pedagóg, spisovateľ, aktivista, člen strany Život – NS – školstvo * Bratislava-Rača * janpapuga@gmail.com  FB: Ján Papuga * FB: Ján Papuga –  Život – NS * IG: Ján Papuga * FB skupina: Spoločenstvo slovenčinárov, priateľov školy a vyučovania * FB skupina: Školoveda * janpapuga.blog.pravda.sk * youtube: Ján Papuga * www . janpapuga . sk * AKTIVAČNÁ VÝZVA: Šírte tento text, aby sa zo slov stali činy. Zdieľajte ho, je verejný, netreba môj súhlas. Sprostredkujte môj text ľuďom, čo nechodia na internet. Posielajte ho  politikom, stranám, ministrom, inštitúciám,  médiám. Ak sa s textom stotožňujete, je potrebné, aby sa dostal do povedomia. Aj takto sa menia veci. V prípade, že chcete poznať moju koncepciu a chcete konštruktívne, vecne a odborne komunikovať s inými ľuďmi, pridajte sa do FB skupiny Školoveda alebo mi napíšte na uvedené kontakty. * DISKUSIA NA BLOGU: Odpovede na komentáre k tomuto blogu na tejto platforme nezverejňujem, nesledujem, nevyjadrujem sa k nim aj z dôvodu, že autori komentárov majú anonymné ID a môžu byť medzi nimi provokatéri. V prípade, že máte záujem o konštruktívnu pripomienku a moju reakciu na ňu, neváhajte sa so mnou spojiť prostredníctvom uvedených kontaktov. Akémukoľvek neanonymnému podnetu a konštruktívnej kritike sa poteším.

Korčok pracuje pre ľudí…

07.03.2024

Bilboardy by fakt mali pri cestách zakázať. Skoro som zabudol odbočiť, keď som videl akože uhladeného Korčoka na novom plagáte s heslom: „Slúžiť ľuďom, nie politikom.“ Jasné, že toto heslo mnohých osloví, resp. ho nebudú riešiť, lebo Korčoka budú voliť, aj keby sa im zadkom obrátil. Ale je smutné, ako tento naposledy saskársky drúk ponižuje bežných [...]

Danko je predsalen politický hl*pák

29.01.2024

A trvám na tom, i keď som jeho otvorenie kandidátky vítal a fakt sa do vlády dostali vďaka nemu skutočne obyčajní ľudia. No Dankovo hlúpe ego sa vrátilo. Koalícia je krehká a tvrdo do nej bijú priaznivci pseudoliberálnych a pseudoprogresívnych gaunerov, ba priaznivci gaunerov najhoršieho politického zoskupenia okolo Matoviča. A v tejto situácii ten politický analfabet tvrdo [...]

Novoročenka 2024

31.12.2023

Už nás delí pár dní od toho, aby sa všetko vrátilo do starých koľají bežného roka. Prvý konflikt po krátkodobom vianočnom dobre nás skoro vráti do reality. Možno aj preto sa obšťastňujeme frázami, aby všetko bolo dobré, hoci verím, že je oveľa viac ľudí, čo to myslia vážne. Lebo dobra je viac, no zlo ľahšie vyniká. Verím, že slová majú nejakú energiu, [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 558957x
Priemerná čítanosť článkov: 3250x

Autor blogu

Kategórie